Големи идеи за малка спалня

Публикувано на 10/12/2014 от Мария Колева | Последна редакция на 27/02/2017 | Видяно 32 000 пъти

Най-добре е да го направите, когато стаята е празна. Съобразете се с това къде е прозорецът и къде е вратата. Измерете пространството, с което разполагате, за да сложите подходящи мебели. Не забравяйте да предвидите достатъчно място между тях, за да може спокойно да се минава.


Големи идеи за малка спалня

Малката спалня може да бъде уютна, красива и практична. Ако разпределите правилно пространството, тя не само ще изглежда стилно, но и ще събере всичките ви вещи. С подходящата декорация лесно можете да я превърнете в едно невероятно място за отдих. Предлагаме ви няколко страхотни идеи за това как да направите вашата малка спалня едно удобно, прекрасно и приветливо място!

Виж още: Идеи и снимки за спалня


Намерете най-оптималното място за мебелите

След това определете къде ще стои гардеробът, защото той е най-голям, а после и останалите мебели. Ако останат празни кътчета, не ги оставяйте незапълнени. Там може да сложите малко бюро, шкафче или удобен стол.


Определете какъв дизайн искате

Тук трябва да решите какви цветове ще включите в интериора и дали искате традиционен или модерен вид на помещението. Ярките багри изглеждат страхотно в малката спалня и добавят настроение и стил в нея. Можете също така да направите стаята много интересна чрез използването на различни принтове и текстил. Тапетите например са чудесна идея, защото ще дадат на помещението много индивидуалност.


Акцентирайте отделни елементи

Текстилът в спалнята може да бъде малък килим, постелки, и/или завеси с интересен цвят или шарка. Не забравяйте да създаде фокусен център във вашия проект, т.е. кое най-много ще изпъква в стаята. Това може да бъде таблата на леглото, колекция от малки фигурки на прозореца, картини и т.н. Просто се уверете, че фокусният център е един, защото твърде многото фокусни точки отнемат от красотата на дизайна, особено в по-малка спалня.


Изберете мебели

В малката спалня е най-добре да заложите на изчистените линии и семпъл, но красив дизайн. Така стаята ще изглежда по-просторна и приветлива. Ако можете, изберете многофункционални мебели. Има чекмеджета, които могат да се използват за нощно шкафче или скрин, както и поставки за телевизор, на които има място да наредите и книги. Не се притеснявайте от височината. Високите и тънки мебели са най-подходящи за малка спалня. Не забравяйте и огледалата, които визуално ще разширят помещението.


Осигурете си достатъчно място за съхранение

Стенните и вградените рафтове в малки помещения пестят място, изглеждат фантастично и събират много неща. На тях може да сложите и интересни декорации. Но бъдете внимателни, защото твърде многото рафтове могат да намалят степента на отвореност на вашето пространство. Кошовете, кутиите и джобовете от плат с много отделения също са чудесна идея, особено в гардероба.


Дори нестандартните кътчета имат добри решения

Виж още: Идеи за съхранение под леглото

Готови сте! Вече можете да създадете вашата красива и уютна малка спалня! В случай че имате нужда от професионална помощ, не се колебайте да потърсите специалист в MaistorPlus. Направете безплатна заявка, сравнете оферти и изберете най-подходящия изпълнител за вашия интериорен проект.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта