10 идеи за скучното мазе

10 идеи за скучното мазе

Ако и вие сте от щастливците, които имат мазе в своята къща, тази статия е за вас. Не го оставяйте да тъне в мръсотия и да трупате излишни неща. Разчистете го и се вдъхновете от някоя от следващите идеи как да го обзаведете. 

1. Изберете тема. Тя ще бъде основа за цялостното обзавеждане на мястото и ще ги направи много лично, ще придаде индивидуален стил. Като напормер това мазе с морски мотиви.



2. Запазете светлината. Мазето обикновено е тъмно, затова внесете светлина с красива лампа на тавана или светли нюанси на стените. Ако имате възможност, добавете прозорец, от който да влиза естествена светлина.



3. Направете го мултифункционално. Имате голямо мазе и много хобита. Ето една добра причина да обособите отделни зони за всяко едно хоби. Така може да имате мини галерия и мини работилница на едно място.



4. Живейте цветно. Когато казахме, че стените трябва да са бели, това не важи за мебелите. Добавете цвят с весели и свежи аксесоари и обзавеждане.



5. Насърчавайте играта. Внесете играта в мазето – видео игри, маса за тенис или билярд.



6. Направете го уютно. Не пестете детайли само защото това мазе. Обзаведете го така, сякаш това е вашата всекидневна. Сложете тапети, закачете картина, добавете хубав диван с малки възглавници. Нека това се превърне в любимото помещение на семейството.



7. Дайте го на наематели. Ако имате нужда от приходи, ето идея как да използвате мазето. Създайте малка зона за готвене, хранене и спане.

8. Място за възрастни. Защо само децата трябва да се забавляват? Създайте място за игри и забавление и за вас – маса за табла, мини бар. 

9. Добавете топлина. Ако заложите на камина ще внесете топлина и уют в помещението. Защо да не прекарате един студен и мързелив ден тук. Нямате телевизор? Няма проблем, нека това бъде вашият ден за спокойствие и релакс.



10. Изложете сувенирите си. Ако сте любител пътешественик и всички сувенири седят по шкафовете, ето начин да ги покажете. Обзаведете мазето и изложете всички трофеи от пътуванията си.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...