Детски кътове в стаята. Детски кът в едностаен апартамент: идеи за зониране

Бъдещите родители започват да мислят за зестра за новородено много преди деня на раждането. И това се отнася не само за пелени и жилетки. Младо семейство се стреми да организира "детска стая" според всички канони, така че бебето, което пристига в семейството, да се чувства възможно най-комфортно. Но какво ще стане, ако засега трябва да се задоволите с това да живеете в едностаен апартамент? Възможно ли е да се организира в него един вид "кът за новородено"?

Ами ако няма място?

Не само възможно, но и необходимо! Няма значение колко голям е вашият дом. Подобно място може да се изгради и в най-малката стая. В края на краищата вашето бебе е все още твърде малко, за да се нуждае от много отделно пространство. Принципите на създаване на детски кът за новородено не са толкова сложни, колкото изглеждат на пръв поглед. И дори онези млади семейства, чийто бюджет е ограничен, могат да се справят с такава задача.

Ситуацията е типична за млада двойка: живеете в малка "однушка" и имате първото си дете. Парите, които почиват на уединено място, сега трябва да бъдат похарчени за новородено.

Не можете да поръчате нов. дизайнерско обновяване, или направете преустройството на апартамента. И дори да не е недостиг на материални ресурси, строителни работисега явно няма да е от полза за бременна жена. Следователно ще трябва да направите кът за бъдещото бебе със собствените си ръце.

Това няма да изисква големи финансови разходи и големи усилия от родителите. Основното е да покажете любов към дългоочакваното дете, да включите въображението и да измислите дизайна на бъдещата „спалня“ за бебето. Това ще ви помогне да зонирате пространството, което се практикува в такива случаи от всички водещи дизайнери.

Как да се уверите, че след раждането на дете си уютен апартаментне се превърна в един вид мебелен магазин, където родителските гардероби са в непосредствена близост до маса за повиване или скрин за бебешки неща без никакво зониране.

Направете общо почистване

Да, да, именно с това банално нещо ще трябва да започнете да организирате детския кът. Почти във всеки апартамент има до 70% боклук, който отдавна не е необходим на никого и е предназначен само за претрупване на пространството. качество пролетно почистванеНещо като ремонт. След него става буквално по-лесно да се диша в дома. А само си представете колко място ще освободите, като безмилостно изхвърлите всички тези счупени уреди, стари кашони и много неща, които отдавна не представляват никаква стойност за никой от бъдещите родители.

Съвет: преди да изхвърлите неща, които са доста удобни за носене (да кажем, че не сте
Харесвам това сако или тази рокля, но изглеждат доста представителни), сърфирайте в интернет и намерете някои убежища, където можете да ги предадете. Можете да ги заведете до Сиропиталищеили църква, или да помогнете на някого лично, като използвате услугата „раздайте безплатно“. Има много нуждаещи се семейства, самотни майки, бедни сираци, на които може да се окаже всякаква помощ в момента. Може би това, което отдавна не ви радва във вашия дом, е спешна нужда от други. И точно сега имате възможност да направите добро дело и да участвате в нечия съдба.



Когато се занимавате с ненужни нещатрябва да почисти стаята. Обърнете специално внимание на прозорците и огледалните повърхности.

Измийте подовете, почистете текстила (завеси, килими, диван), избършете праха дори в най-затънтените ъгли. Ако имате нужда от помощ, веднага се обадете на икономката. Моля, имайте предвид, че преди пренареждане къщата трябва да бъде идеално чиста. Сега помислете къде и как можете да пренаредите съществуващите мебели.

Преценете оформлението на собствения си дом, особено на стаята, в която спите. Има ли отделни "уединени" места с площ от няколко квадрата? Ако в дома има нещо като голяма ниша, това ще бъде идеалният вариант за оформяне на кът за новородено в стаята на родителите!

Подготовка на бебешки дрехи

На първо място, трябва да решите какъв вид първа мебел за вашето бебе планирате да закупите.

Обикновено младите родители традиционно придобиват следните неща:

  1. детско легло;
  2. Маса за повиване на бебета;
  3. Скрин за детски неща.

Това е напълно достатъчно за първи път. Когато детето ви порасне, може да имате нужда и от кутия за играчки, така че направете място за нея сега, за да не се налага да я преустройвате по-късно. Ако вашият апартамент е доминиран от ясна липса на пространство, обърнете се към килера или съблекалнята (вторият вариант често присъства в оформленията на съвременните нови сгради). Там можете да поставите бебешка баня, дарена "зестра", някои неща, които ще престанат да бъдат необходими през цялото време, докато бебето расте.



Сега е време да вземете решение за количката. Ако ще раждате през зимата, не можете да се притеснявате за закупуването и поставянето на голяма трансформираща се количка. През студения сезон не е нужно постоянно да ходите с детето, но в топлите дни можете да използвате слинг. А през лятото или пролетта изобщо не са необходими обемисти превозни средства.

Но ако не можете да си представите адекватна грижа за новородено без количка, ще трябва да си купите такава и да помислите къде може да се побере, докато сте у дома.

Ако имате нещо като "съблекалня" на входната врата, проблемът ви автоматично се разрешава. Също така имайте предвид, че ако живеете на долните етажи, можете да оставите количката точно до пощенски кутии, особено ако имате доверие на съседите си, а входът е заключен. Във всички останали случаи вземете количка, която се сгъва до минимални размери. Такова устройство може да се съхранява и в сервизно помещение.

Зониране на пространството и организиране на детски кът

Най-добрият вариант за организиране на пълноценен детски кът ще бъде стая с ниша, предвидена в нейното оформление. Ниша - това е самата ниша, вдлъбнатина в стаята, където можете лесно да поставите дори "възрастно" двойно легло. Какво можем да кажем за люлката на бебето? В допълнение към нея в нишата могат да се поберат маса за повиване и малък скрин.

Правила за организиране на пространство за новородено:



  • Ако поставите люлката близо до прозореца, вземете затъмняващи завесиза засенчване на пряка слънчева светлина;
  • Ако креватчето е разположено в ниша, трябва да се погрижите за меко изкуствено осветление в ъгъла на детето;
  • По-добре е да поставите креватчето до стената, така че да има място за други атрибути на новороденото;
  • Поставете скрина срещу отсрещната стена и поставете масата за повиване между него и леглото;
  • Детските неща при липса на скрин могат да бъдат сгънати във вградени гардероби или гардеробни легла;
  • Ако имате много неща, сложете ги в кутии и ги поставете в килера;
  • Ъгълът на детето не трябва да е тъмен. Не е необходимо да пребоядисвате стените или да пребоядисвате тапетите - просто украсете всичко със светъл ефирен текстил и поставете малък килим в пастелни цветове;
  • Идеално, ако е близо до леглоновороденото ще има цветя и зелени растения;
  • Вместо изобилие от меки играчки, по-добре е да инсталирате мобилен телефон в креватчето;
  • Не забравяйте да поставите нощна лампа в този ъгъл на къщата - тя със сигурност ще бъде полезна, когато детето се събуди през нощта. Не е нужно да събуждате половинката си и да включвате светлината в стаята;
  • Ако пространството позволява, организирайте място за кърмене в детския кът. Доверете се на този план за ваше собствено удобство;
  • Можете да залепите забавни и забавни стикери с герои от приказки и анимационни филми по стените;
  • В стаята, където детска зона, препоръчително е да поставите рафт, на който да поставите неща от първа необходимост – залъгалка, чиста пелена, пудра и др., особено ако нямате скрин или маса;
  • Тъй като целият ви апартамент скоро ще бъде „осеян“ с бебешки дрънкалки, опитайте се да избягвате "визуален шум"- изберете неутрални тапети и текстил за декориране на стаята;
  • Не трябва да превръщате цялата стая в една голяма детска стая - победете само нишата, която е предназначена за детето;
  • В никакъв случай не поставяйте креватче близо до радиатора - през зимата това не само ще създаде дискомфорт за бебето, но и ще го накара да диша сух въздух;
  • Като осветление за нишата използвайте само аплици (можете да сдвоите). Светлината не трябва да се насочва директно към детето, освен това трябва да бъде заглушена и разсеяна.

Появата на дете в малък апартамент- често срещано явление, което не трябва да се плаши. Основното нещо е да коригирате жизненото пространство навреме, за да създадете комфорт за всички членове на домакинството.

Нека във вашия дом цари топлина и радост!

Всяко хлапе би се радвало да има собствена детска стая, момчетата си я представят под формата на пиратски кораб, а момичетата мечтаят за розово кралство с „кукленски” мебели. Но не всяко семейство може да си позволи да купи просторен апартамент с отделна стая за дете. Много родители в този случай са ограничени до детско креватче и рафтове за играчки, въпреки че има по-оригинални начини за организиране детско пространствов общата стая. Каним ви да се запознаете с тях по-подробно.

На каква възраст детето има нужда от лично пространство?

Ако семейство с дете живее в едностаен апартамент, това изобщо не означава, че бебето може без собствен ъгъл. Когато зонирате стая, е важно да вземете предвид преди всичко възрастта на син или дъщеря.

новородени бебета

Бебетата не се нуждаят от отделно пространство, изискват много внимание и не понасят самотата. Ето защо зонирането в обща стая може да бъде изразено само в дизайна, например с помощта на контрастни тапети. Докато бебето се нуждае само от креватче и маса за повиване, кът за игра ще му трябва едва след годинка.

деца в предучилищна възраст

На три годинки вашето мъниче определено ще израсне от кошара, което означава, че ще трябва да смените обзавеждането и интериора на къта му. Сега детето се нуждае не само от легло, но и от място за игра. Той все още не се нуждае от уединение, така че зонирането може да бъде чисто визуално, например с помощта на декоративна преграда.

младши ученици

Важна разлика между детската зона за новоизсечен ученик е наличието на добре оборудвано работно място. Но в същото време детето все още е твърде малко, за да се откаже от игрите, така че не пренебрегвайте и зона за игра. Ако няма толкова много място, тогава двуетажните мебели могат да помогнат, те не само ще спестят място, но и ще станат оригинален начинзониране на стаята.


гимназиални ученици

За подрастващите е много важно да имат собствен кът за уединение, освен функционалността за тях е важен и дизайнът на пространството. Ако не се планира разширяване, тогава По най-добрия начинзониране - изграждане на преграда от гипсокартон.

Опции за зониране на стаята

Когато избирате конкретна опция за зониране, струва си да вземете предвид не само възрастта на бебето, но и други фактори. На първо място, е необходимо да се определи коя част от стаята ще бъде възрастен, да се мисли как ще се разпредели осветлението. Също така е важно да се вземат предвид общите размери на стаята, ако няма много място, тогава си струва да изоставите впечатляващите прегради и обемистите мебели. Така че, нека да продължим към избора на опция за зониране.

Двуетажно обзавеждане

Модерен мебелен пазарпредставя много опции за двуетажни детски ъгли, техните предимства в практичност и относително ниска цена. Обикновено в такива мебелни комплекти има стая за игри или работна зона, а на горния етаж - място за спане. Тази опция е приемлива само за ученик в началното училище, тъй като дете в предучилищна възраст рискува да падне от втория етаж, а тийнейджър едва ли ще иска да спи под тавана.

В края на статията сме подготвили за вас контролен списък "Творчески безпорядък в апартамента, как да го контролираме!" Изтеглете го и няма да се страхувате от творческите експерименти на децата!


Декоративен параван или рафтове

Най-простият и бърз начинразделянето на стаята на части за деца и възрастни е стелаж, рафт или декоративен екран. Тази идея е добра, защото има много възможности за изпълнение, но има и значителен недостатък - детето ще чуе всичко, което се случва в половината от стаята за възрастни. Тази опция не е подходяща за ученик, тъй като той няма да може да се концентрира, докато работи върху домашните.


Завеси или завеси

Струва си да бъдете креативни в зонирането на стая с помощта на текстил и има шанс едновременно да разнообразите интериора не само на детската, но и на зоната за възрастни. Завесата не заема много място, ако желаете, тя може да бъде напълно премахната настрани, обединявайки пространството. Освен това, плътни тъканиса в състояние частично да абсорбират звука, което означава, че бебето ще може да спи спокойно.


"Остров"

Кота под формата на остров на прозореца е добър начинотделете детската зона, но трябва да я използвате само за просторни стаи. Многоетажният под "краде" пространство, но в същото време изглежда много впечатляващо.


Преграда от гипсокартон

Ако детето ви е над осем години и обича да играе сам, тогава преградата е най-добрият вариант за зониране. С помощта на стена от гипсокартон можете да получите две отделни стаи, но при условие, че стаята е просторна. Инсталирайки такъв дял, родителите не само ще дадат на сина или дъщеря си пълноценен свят, но и самите те няма да бъдат ограничени от присъствието на дете.


Така че сте избрали метод на зониране, остава само да оборудвате правилно детската част на стаята, за това е достатъчно да следвате само няколко правила.

Как да оборудваме детски кът: прости правила

  • Детската част на стаята със сигурност трябва да има прозорец, важна е не само дневната светлина, но и възможността за проветряване.
  • Тази част от стаята трябва да е най-топла.
  • Не трябва да има опасни електрически уреди, жици и остри ъгли, особено ако детето е още малко.
  • Придържайте се към минимализма повече пространствоза активна игра.
  • Стелаж и висящи рафтове, както и двуетажните мебели трябва да бъдат здраво закрепени.

Както виждаме, дори в едностаен апартамент можете да оборудвате пълноценна детска зона, просто трябва да покажете въображението си. Когато избирате метод за зониране и интериорен дизайн за детски кът, не забравяйте, че децата растат бързо. Изберете по-неутрални тонове мебели и аксесоари, незабавно отделете по-голямата част от стаята за бебето, тогава няма да се налага да ремонтирате ремонта след няколко години.

И ако имате планирано празнично събитие, ние ще ви кажем колко лесно и просто е то.

Може би сме пропуснали някакъв интересен начин за зониране? Разкажете ни за вашите идеи за организиране на детски кът в едностаен апартамент.

Изтеглете контролния списък "Творчески безпорядък" в апартамента, как да го контролирате!

Какво е "творческа бъркотия" - всяка майка знае, безполезно е да се борим с нея. Как да помогнете на детето си да се развива и в същото време да прекарвате по-малко време в чистене?Следвайте съветите от контролния списък и няма да се страхувате от творческите експерименти на децата!

Много млади семейства в първите години от съвместния си живот живеят в малки апартаменти. Появата на първородния кара неопитните родители да мислят за решаването на въпроса - как най-добре да организират собственото си жизнено пространство за дете? Освен това този проблем често се решава по отношение на едностаен (макар и голям) апартамент или студио. Основният проблем е трансформирането на този детски "кът" с порастването на наследника. По отношение на едностаен апартамент обаче е по-правилно да се каже не „детски кът“, а „детска всекидневна зона“.

Съществуващото оформление не позволява излишъци в това пространство, а за пълното развитие на бебето се нуждаете не само от оградена подова площ, но и от собствен мини-интериор за деца. В същото време младите семейства често нямат възможност да оборудват детската територия с модерен многофункционални мебелиили мебелни предмети-трансформатори, така че родителите отиват на всякакви трикове, за да създадат оптимални условия за живот на детето в една стая с тях.

Минимални изисквания за детски кът

Когато подреждате детски кът в едностаен апартамент, е необходимо да следвате същите принципи, които са в основата на оборудването на отделна детска стая. Често много родители се опитват да не нарушават съществуващия интериорен дизайн, постоянно търсейки компромиси между вече оформените условия на животи необходимата трансформация на стаята, свързана със спецификата на престоя на бебето в хола.

Този въпрос е особено остър при създаването на детски кът за новородено в едностаен апартамент. Родителите нямат опит в грижите за него, а нуждите на детето се увеличават всеки ден, принуждавайки бащата и майката да дават "собствени" жилищни метри.



основен, повечето важен моменте първоначалният избор на оптималното място в жилищното пространство. Подлежи на специфични изисквания за безопасност, детска хигиена, естетика и ергономичност. Жилищната зона на децата трябва да има достатъчно осветление, без опасни предмети. Основните критерии за избора и изграждането му са следните:

  • възможността за навременна, пълна вентилация, при пълна липса на течения;
  • Наличност оптимално осветлениес възможност за заглушаване по всяко време на деня;
  • възможност за постоянно включване на източници изкуствено осветление(за предпочитане насочено действие), което е идеално за модерни LED крушки;
  • детски кът не трябва да се намира близо до входната врата или на пътеката;
  • Входна вратана лоджията или балкона трябва да се намират извън жилищната зона на децата;
  • детски кът (ако е възможно) трябва да бъде оборудван далеч от отоплителните радиатори.

И разбира се предпоставкае да се гарантира пълната безопасност на детето, от липсата на отворени електрически контакти и кабели, лежащи свободно на пода, до инсталирането на различни предпазни бариери.

Спазването на всички тези условия в жилищен район, където постоянно живеят родители, чийто свят е пълен с опасности за бебето, е доста трудно. Дори козметиката на майката, инструментите за работа на бащата са допълнителни факториопасност. Всички тези предмети ще трябва да бъдат премахнати от обичайните им места на места, недостъпни за растящо дете. Родителите трябва да започнат да създават детски кът с легло в едностаен апартамент с убеждението, че оттук нататък това жилищно пространство не е тяхна единствена собственост.

Преди да купят детски мебели, родителите трябва да прегледат дръжките на прозорците, електрическите контакти, мебелите за възрастни (за остри ъгли). След това можете да започнете да украсявате детската територия, като я декорирате в съответствие с пола и възрастта на детето.



Всички родителски идеи, които няма да навредят на бебето, могат да бъдат приложени тук. Обикновено цветовата схема съответства на съществуващата основна цветова схема на интериорния дизайн на стаята за възрастни, но тоналното решение на детския кът може да бъде направено в по-ярки нюанси.

Опции за зониране на жилищни помещения за възрастни

Основната цел на зонирането на единична стая в едностаен апартамент е да се отдели детската част от зоната, където живеят възрастните. Това отделяне е необходимо във всеки случай, независимо от възрастта на детето. Много родители правят жертви, като преместват телевизора в кухнята или го превръщат в кухненска маса V работно мястобаща.

Тук има много специфични тънкости в зависимост от характера и начина на живот на родителите. Освен това тези нюанси ще се умножат, докато бебето расте. Собствените изисквания на детето ще бъдат наложени върху начина на живот и живота на родителите. И, разбира се, детският кът на новородено ще се различава значително от жилищната площ на ученик, точно както територията на пребиваване на момиче не може напълно да съвпада с жилищната площ на момче.

Основните, най-широко използвани техники за зониране са:


Когато ремонтирате стая, допълвайки я с детски мебели, трябва постоянно да помните за безопасността на детето. Всички преместени и новозакупени мебели трябва да бъдат здраво закрепени.

При направата на детски кът в едностаен апартамент е необходимо да се предвиди разлика цветови решениязони за живеене на деца и възрастни. Тук модерни материалии технологиите позволяват не само да се създават оригинални дизайнерски решения, но също така са в състояние да осигурят временната им трансформация, която не изисква трудоемък ремонт.

Декорирането на стените на детския кът със самозалепващи фототапети ще ви позволи лесно да ги смените. Използването на различни апликации или щампи ще ви помогне да адаптирате интериорния дизайн на детския кът към променящите се вкусове на детето. Разбира се, всичко това допълнителна украсане трябва да е в дисонанс с основния дизайн на жилищното пространство.

Примери за организиране на детска жилищна зона

Тази галерия представя различни опциидизайн на детско жилищно пространство в малък апартамент. Те могат да дадат на читателя представа за зонирането на апартамента си, като се вземат предвид структурните и финансовите възможности.

Осветление

Когато избирате местоположението на детския кът, трябва да се помни, че детето не е задължително да има пряк слънчева светлина. За бебета най-добрият варианттяхната територия ще бъде осветена от дифузна или отразена светлина. Същите изисквания важат и за изкуственото осветление. Единственото задължително условие за деца под една година е наличието на индивидуален източник на светлина, който може да бъде включен по всяко време на деня, без да се прибягва до общо осветление. Разбира се, дизайнът на лампите трябва да съответства на възрастта, а след това и на интересите на детето. Но както препоръчват детските психолози, формата му не трябва да предизвиква асоциации с любимите ви играчки.



При оформянето на осветлението на детската всекидневна може да се наложи преработване на общото осветление на отделна стая. Тук оптимално решениесамо един. За да осветите цялото жилищно пространство, използвайте таванна лампа, допълвайки го с няколко отделни осветителни устройства, разположени на необходимите места: в ниша над леглото, при раклата или килера за бельо, на входната врата и др. В този случай е желателно да се оборудват с леки регулатори на мощността.

Днес таванните абажури са доста популярни, които могат да променят позицията си по височина. Когато цялото семейство е будно, може да е в позиция „таван“, а в късния следобед или зимните сутрини да се спусне максимално, за да не пречи на спящото дете.

Изборът на детски мебели

Въпросът за избора на детски мебели за едностаен апартамент също има определени специфики. Основен принципнеговият избор - максимална функционалност с минимум габаритни размери. Индивидуален многофункционални елементимебели, както и мебелни комплекти-трансформатори.



Отличен пример е мил, стар секретар, който едновременно служи като скрин за бельо, шкаф за съдове, библиотека и бюро. Дизайнерите, знаейки много добре, че обединяването на живота и ежедневието от съветските времена е потънало в забвение, предлагат много опции за детски комплекти мебели за различни условияместожителство.

Минималистично жилищно пространство

Ако въпросът за „неизхвърлянето“ на жилище винаги е актуален, то в условията на семейство с деца, живеещи в едностаен апартамент, той става особено остър. Млада двойка, която живее в едностаен апартамент и планира да придобие наследник, трябва да избягва обемисти покупки. Те ще трябва временно да забравят за мечтата да се сдобият с голям телевизор, предпочитайки го стенен вариантили телевизор, монтиран на въртящо се рамо. Много неща от обичайните си места в стаята ще се преместят в кухнята. Някои родители, като изход, изолират лоджията, образувайки в нея функционална зона за отдих.



Същото важи и за децата. Момчето не трябва да проси домашна кола, в който негови връстници обикалят с коли из дневните и детските селски вили. Едно момиче не може да си позволи да играе град на кукли LEGO. Вярно е, че днес привлекателността на тези игри губи значение. Те се заменят с виртуални „Градовете на Барби“ и „Раса“. И невъзможността да реализират мечтите си при възрастни ще бъде добър семеен стимул да се стреми да подобри условията на живот.

Видео с примери

Тук са показани различни варианти за подреждане на детска зона в малък апартамент.

Odnushki план преди преустройство.

Въпрос на читателя

Здравейте!
Затова реших да ви пиша, защото вече не знам какво да правя с нашата odnushka. Живеем тримата: аз, съпругът ми и дъщеря на 3 години в едностаен апартамент. Имаме ремонт в европейски стил и бихме искали да преустроим мебелите, по някакъв начин да оградим частта на дъщеря ни от стаята и нашата. Наистина се надявам, че можете да ни помогнете.
Благодаря ви предварително. Катерина.

Отговорът на дизайнера



  • 1 от 1

На снимката:

Планирайте odnushki след преустройство. Като структура за зониране беше използван проходен багажник.

Как да изградим светлина?

Как да изградим светлина?В идеалния случай всяка зона се нуждае от собствен източник на изкуствено осветление. IN този случайпредлагаме да инсталирате полилей във всяка зона. Ако има само един полилей, трябва да осигурите други опции - подови лампи, настолна лампаили сутиен.

Декораторите Лина Калаева и Инна Фанщайн поеха въпроса на читателя. Тяхното решение беше: да разделят помещението на две части (дневна и детска) и в същото време да запазят достъпа на дневна светлина до дневната. По-светлата част от стаята с прозорец беше предоставена на декораторите като детски кът в едностаен апартамент. Към вече съществуващите мебели предложиха закупуване на стелаж. отворени рафтовевнимателно разделете стаята: от една страна, тя ще създаде вид стена, от друга страна, няма да пречи на проникването на дневна светлина в жилищната зона.

Отворените рафтове могат да се превърнат в инструмент за зониране.

Детска половина.За допълнителна шумо и светлоизолация на детски кът в едностаен апартамент можете таван корниззакачете завеси, които при необходимост, когато детето спи, могат да се дръпнат.

По-добре е да изберете завеси, които да съответстват на стените, за да отворена формате не се открояваха много на фона на цялата стая и не подчертаваха визуално разделянето. Същото важи и за самите рафтове - не трябва да се откроява в контраст със стените и тавана - площта на стаята не е голяма и не е препоръчително да се подчертава разделянето на зони.

родителска половина.В стаи със скромен размер е за предпочитане да се използват леки мобилни мебели. неутрални нюанси. обикновени стени, светъл под, диван в неутрален цвят и стелаж зад него - всичко това ще ви позволи да не намалявате или затъмнявате визуално стаята.

Акцентите ще бъдат килим, римска щора, светло детско канапе, цветни възглавници и цветни картини. Тези елементи са малки и поради своята яркост ще придадат на интериора динамика. Съчетаването на килим с подобен модел и римска сянка ще обедини стаята още повече.



  • 1 от 7

На снимката:

Разгледайте по-отблизо нашата селекция - има всички атрибути на интериора, предложени от декораторите.

Калаева Лина

Дизайнер-декоратор Лина Калаева. Завършила е успешно училището за декоратори „Детайли”, обучава се в Лондонското училище по дизайн „KLC” и Флорентинския институт по изкуства „LORENCO de MEDICI”.
Заедно с Inna Feinstein работи под марката "KF DESIGN".
Основната дейност е проектиране и декорация на жилищни и обществени интериори.

Файнщайн Ина

Дизайнер-декоратор Inna Feinshtein. Тя успешно завършва училището за декоратори Details, има стаж в KLC London School of Design и завършва курсове за напреднали в Московския архитектурен институт. Заедно с Лина Калаева работи под марката KF-Style.

Коментирайте във FB Коментирайте във VK

Също в този раздел

Малки odnushki за удобство на съществуване често се превръщат в студийни помещения. Това има смисъл, ако говорим за млади двойки, но само в случаите, когато семейството няма малко дете.

Струва ли си да превърнете малък апартамент в студио? Или е по-добре внимателно да обмислите зонирането на съществуващото пространство? Дизайнерът Юлия Кирпичева избра втория вариант.

Какъв е най-добрият начин да оборудвате детска стая в едностаен малък апартамент? Невъзможно е да се отдели отделна стая за него. Това означава, че ще е необходимо да се поставят различни функционални зони.

Нестандартните кухни са продукт на нашето съветско минало. Но ако кухня с молив може да се намери и в модерни сгради, тогава ето кухня без прозорец - все още трябва да търсите. Как да коригираме недостатъците

Липсата на квадратни метри кара собствениците на апартаменти да отиват до крайни мерки и да комбинират или комбинират различни зони в една стая. Дизайнерът Татяна Крилова предложи своя собствена версия на организацията

малка кухняе предизвикателство за дизайнера. Възможно ли е да го направите удобно и удобно, да оборудвате кът за храненеи намери място за дивана? Има изход, уверява дизайнерът Елена Скрипкина - всичко зависи от

Как може млада двойка да се настани в едностаен апартамент? Къде да оборудваме спалнята, така че да има място за приемане на гости? Да попитаме архитектите на дизайнерското студио Alfa-Brand.

В американските апартаменти входната врата често води директно към хола. В нашия климат това е неприемливо - мръсотията от обувките ще се носи в целия апартамент. Как да го избегнем и къде да съхраняваме връхни дрехи

Липсата на пространство е най-често срещаният проблем при планирането на едностаен апартамент. Особено ако семейството има дете. Как да подредите единична стая, така че да е едновременно

Всяко дете има нужда от собствено пространство. Ако не е възможно да му се даде лична стая, трябва да оборудвате малък детски кът - с детско креватче, място за игри и съхранение на играчки.

Както се оказва, едностаен апартамент не е причина да откажете на бебето личното пространство, необходимо за нормалния му растеж и развитие. Малко въображение - и вашето семейство ще се гордее с уюта

Как да намерите място за приемане на гости и лично пространство в малка стая? Заслужава ли си да ограждате стените или можете да се справите с местна преграда? Да видим какво решение предлага Валерия

Модерен човекстрада от двойнственост. От една страна иска да се пенсионира, от друга да отвори всички врати. Дизайнерът Татяна Гребнева е сигурна, че това може да се постигне дори в малка едностайна стая

Дори в едностаен апартамент малък размерМожете да намерите място за всеки член на семейството. Но как да стане това? Дизайнерът Надежда Ерина предложи собствено решение на този проблем.

Това е един от най-често задаваните въпроси. Дизайнерката Тамила Гидиева предложи две решения. Две различни оформления и два напълно различни интериора. Кое ще избере читателят зависи от него.

Някой ще се втурне да премести стените, печелейки метри от съседните стаи. Дизайнерът Виктория Аканова предлага по-просто и по-изобретателно решение - да се увеличи пространството на кухнята с помощта на цвят.

Мястото за спане в кухнята не винаги е прищявка на хедонистите, често е просто спешна нужда да се разпредели място за спане за един от членовете на семейството. Кой диван да изберем и къде да го поставим?

Какво да направите, ако дете се е появило в семейство, което се е сгушило в едностаен апартамент? Той е пораснал и има нужда от собствено отделно място за игра и сън. Трябва да променим нещо, но няма нужда да започваме основен ремонт

липса на квадратни метраосновният проблемсобственици на апартаменти. Къде да поставите детска стая, ако в къщата има само една стая. Дизайнерът Надежда Ерина се зае да реши проблема. Нейното предложение е да споделите

Как да настаним удобно семейство с бебе в едностаен апартамент? Направете изолирана спалня за родители или дайте това място за детски кът? Дизайнерът Олга Сушко предлага два варианта,

Най-популярният начин за подреждане на odnushki е зонирането. Можете да отделите различни зони с капитални прегради, завеси или рафтове. Какъв вариант избра дизайнерката Екатерина за този проект?

Стаите без прозорци предизвикват учудване и недоумение сред собствениците на апартаменти. И напразно. Дизайнерката Рая Ивановская не вижда проблем в това. И няма значение дали в тази стая има спалня или кухня. За всеки вариант

Много родители мечтаят за отделна спалня за бебето си, но често условията на живот не позволяват това да се случи. Младите семейства живеят в едностайни апартаменти и са принудени да зонират пространството за комфортно съществуване. Съвместното оформление ви кара да изоставите някои цветове и мебели, но дори и така можете да създадете необичаен и стилен дизайн.

Правилно зониране на стаята на детска и възрастна част

Подреждането на комбинираната стая има свои собствени характеристики. Ако жилищното пространство е ограничено по размер, тогава е изключително важно родителите правилно да подредят стаята, така че и бебето, и самите те да са удобни.



Има определени дизайнерски начини за оборудване на отделна зона:

  1. Обзавеждане. IN мебелен магазинможете да изберете готов детски кът, който включва място за спане, място за учене и килер. Тази опция е доста практична и икономична. Но е подходящ само за малки деца, които се нуждаят от наблюдение.
  2. Преграда или лавица за книги. Такова разделение е доста лесно за изпълнение. В допълнение, преградата може да носи както естетическа функция, така и практична (ако използвате рафтове за книги). Значителен недостатък е липсата на звукоизолация.
  3. Пердета. Доста често срещан вариант на зониране в интериора. Използването на завеси е добро, защото можете да разделите стаята само ако е необходимо. При достатъчна плътност на тъканта може да се постигне определена шумоизолация.
  4. Стена от гипсокартон. Такива прегради често се използват в студио апартамент. Гипсокартонът е евтин и издръжлив материалкоето ще помогне за създаването необходима шумоизолация. В много малка стая няма смисъл да се изгражда допълнителна стена.

Изграждането на стената трябва да се извърши от специалист.

Цялостно обзавеждане на стаята: компоненти на детския кът

Правилното подреждане на мебелите ще ви помогне да използвате ефективно всеки сантиметър от пространството, за да съберете всичко в една стая. Перфектен вариант- изберете готов комплект мебели. В някои случаи мебелите могат да бъдат изработени по поръчка. След това родителите сами избират стила и определят размера на ъгъла.

Най-често такива комплекти включват легло, гардероб и лични вещи, както и бюро. Този комплект е най-добрият. Тя включва най-много необходими мебеликоито детето ще използва. Понякога ъглите са оборудвани с място за игра, където детето може да се отпусне. Играта е много важна за бебето, така че е важно да отделите място за това. Ако желаете, тази зона може да бъде защитена с преграда или завеса.



За хармоничен дизайнзавесите и преградите трябва да бъдат избрани в съответствие с нюансите на стаята.

Изборът на мебели зависи пряко от възрастта на детето. Бебетата се нуждаят от много по-малко приспособленияотколкото за ученик. За тийнейджър е необходимо повече пространство, т.к преходна възрастизисква себеизразяване. Много удобна сгъваема мебел - диван, който при необходимост се превръща в легло.

Най-добре е да организирате детски кът близо до прозореца. Така че детето ще получи повече естествена светлина. Можете също така да направите маса от перваза на прозореца, като инсталирате плот.

Идеи за зониране на стаята:

  1. Необходимо е да се ограничи броят на мебелите. Препоръчително е да оставите само най-необходимото.
  2. Мебелите е по-добре да изберете правоъгълна форма. Това ще помогне за визуално увеличаване на пространството.
  3. Като легло е по-добре да изберете сгъваем диван или трансформиращо се легло.
  4. Трябва да инсталирате килер. Някои легла включват изтеглящи се рафтове, където можете да съхранявате неща.

Цветовата палитра на стаята трябва да присъства светли цветове. Това няма да раздразни зрението на детето и визуално да увеличи стаята.

Как да оборудваме кът за новородено в едностаен апартамент

С появата на нов член на семейството в едностаен апартамент е необходимо да се направят някои промени в оформлението на къщата. Трябва да намерите място за появилите се мебели и вещи на детето.



С всички детски слушалки можете да откажете масата за повиване. Повиването на бебето може да се извърши на редовна масаили с помощта на специална дъска, която при необходимост може да се постави върху релсите на кошарата. Така станцията за преобличане помага да се спести място.

В някои случаи родителите отказват креватчето, защото детето спи при тях. Но бебето не трябва да се оставя да спи с родителите. Можете да използвате преносим шезлонг или чанта от количката.

В чанта за носене бебето може да спи само ако апартаментът има топъл под.

Няма нужда да купувате отделен скрин за вещите на детето. Докато бебето е малко, нещата му могат да бъдат поставени в гардероба на родителя. Можете да си купите малък рафт за хигиенни продукти за новородено.

Особено внимание трябва да се обърне на пода, тъй като бебето ще играе повечето игри там. Трябва да покриете пода с топъл килим.

Малко креватче в интериора: възможности за настаняване

Мнозина поставят детско креватче в спалнята на родителя. В малка стая е важно правилно да оборудвате люлката, за да не претрупвате пространството, но в същото време, така че родителите и бебето да са удобни.



Местоположение на бебешко креватче:

  1. Можете да поставите креватчето в далечния ъгъл на стаята до гардероба. Така че люлката не пречи и освобождава място. В този случай можете да блокирате креватчето с параван или завеса, за да не пречите на бебето.
  2. Можете да подредите бебешка люлка върху легло за възрастни и гардероб. Така че можете да организирате място за игра на децата.

Стандартният размер на люлката е 60 см на 120 см, максималният размер е 70 см на 140 см.

Понякога младите майки искат детето им да е възможно най-близо до брачното им ложе. Възможно е да поставите люлка само до мястото за спане на родителите просторни стаикъдето няма да претрупва пространството.

Модерен и стилен дизайн на бебешка кошара в ограничено пространство

Дизайнът на леглото на бебето изисква родители специално вниманиеи концентрация. Трябва да изберете безопасен и висококачествен продукт.

Като начало е важно да вземете решение за цветовата палитра на креватчето. Обикновено всички цветове на детските мебели са светли. Купуването на черно креватче не е напълно подходящо. Вътрешна частлюлката може да бъде многоцветна. За да направите това, можете да изберете зелено, розово, синьо. Материалът на производство трябва да е естествен. В идеалния случай дърво.



Когато избирате детско креватче, трябва да обърнете внимание на разстоянието между перилата. Главата на бебето не трябва да се побира между това разстояние.

Добре кога странични стениможе да се регулира на височина. Ще бъде удобно за родителите да се грижат за яслите и да вземат детето. При някои модели над леглото виси балдахин. В този случай трябва да се погрижите за вентилацията, така че бебето да не е задушно. Детското креватче трябва да бъде снабдено с платнени брони. За безопасността на детето.

Дизайнът на самото креватче може да бъде напълно различен. Всичко зависи от вкусовите предпочитания на родителите, пола на детето и стила на самата стая. Топлите нюанси на розово, лилаво, жълто, оранжево са подходящи за малка дъщеря. А за сина - синьо, синьо, зелено. Това са стандартните цветове за момичета и момчета. В същото време можете да украсите детското легло и леглото. Картини и снимки могат да бъдат окачени на стената. Закачете красиви аплици и полилеи. Благодарение на осветлението можете правилно да поставите акценти.

Оборудваме детски кът в едностаен апартамент (видео)

Разделянето на едностаен апартамент на част за възрастни и деца е процес, който изисква определени знания. Odnushka в подреждането е ограничен в избора цветова палитраи мебели. Но ако искате, можете да направите уютна стая.

 
Статии оттема:
Паста с риба тон в кремообразен сос Паста с прясна риба тон в кремообразен сос
Пастата с риба тон в кремообразен сос е ястие, от което всеки ще си глътне езика, разбира се, не само за удоволствие, а защото е безумно вкусно. Риба тон и паста са в перфектна хармония помежду си. Разбира се, може би някой няма да хареса това ястие.
Пролетни рулца със зеленчуци Зеленчукови рулца у дома
Така че, ако се борите с въпроса „каква е разликата между суши и ролки?“, Ние отговаряме - нищо. Няколко думи за това какво представляват ролките. Ролцата не са непременно японска кухня. Рецептата за рула под една или друга форма присъства в много азиатски кухни.
Защита на флората и фауната в международните договори И човешкото здраве
Решаването на екологичните проблеми и следователно перспективите за устойчиво развитие на цивилизацията са до голяма степен свързани с компетентното използване на възобновяеми ресурси и различни функции на екосистемите и тяхното управление. Тази посока е най-важният начин за получаване
Минимална заплата (минимална заплата)
Минималната работна заплата е минималната работна заплата (SMIC), която се одобрява от правителството на Руската федерация ежегодно въз основа на Федералния закон „За минималната работна заплата“. Минималната работна заплата се изчислява за изпълнената месечна норма труд.