Как да превърнете малката мансарда в чудесно помещение?

Публикувано на 24/08/2019 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 14/11/2019 | Видяно 7 986 пъти

Вземайки решението да освежите мансардата си, вие освобождавате много място в дома си, което можете да използвате по съвсем различен начин. Обикновено таванските помещения години наред играят ролята на складове, в който трупаме всякакви ненужни вещи. Няма по-подходящ момент от сега, за да се замислите или направо да действате и да промените това.

Има толкова много начини, по които можете да използвате това ценно пространство и да го превърнете в любимо помещение. Приготвили сме ви няколко невероятни идеи как да го направите. За съвет, идея и помощ, можете да се обърнете към професионалистите, регистрирани в нашия сайт.


Детски кът на тавана!

Всеки ще се влюби в мансардата си, ако успее да я превърне в детски кът за игра. Чудите се защо? Отговорът е много лесен – по този начин децата ще разполагат със свое помещение. Там те ще могат да играят и да се забавляват, а възрастните ще имат възможността да се насладят на спокойствието, тишината и почивните си дни.

  • Размерите на стаята са без значение, защото може да бъде превърната в страхотно убежище на малчуганите дори и да е малка.
  • Това, което можем да ви посъветваме, е да я обзаведете според интересите и предпочитанията на децата си, защото все пак те ще бъдат тези, които ще прекарват времето си там.
  • Дори и да бъде кът за игра, хубаво е все пак да има диванче, столчета, пуфове или табуретки, за да бъде по уютно и удобно.
  • Заложете на любимите цветове на децата си и сбъднете мечтата им за тяхно собствено помещение, където да играят на воля.

Вижте още: Оптимални решения за детска стая


Уютната спалня е винаги страхотна идея!

Мансардното студио много лесно може да се превърне в интимната и тиха спалня на мечтите ви или перфектната стая за гости. Идеята за малка, уютна и симпатична спалня на тавана със сигурност е страхотна и лесно осъществима.

  • Не е необходимо помещението да бъде огромно и претрупано с ненужни мебели и декорации.
  • Можете да постигнете страхотен резултат, ако просто добавите шкафчета до леглото, рафтове, етажерки за книги или малка масичка със стол.
  • Така обзаведена, стаята ще бъде идеална спалня за гостите ви – спретната, свежа и симпатична, а ако пък решите вие да се възползвате от уединението и спокойствието, което осигурява, отново няма да сгрешите.


Мансардното студио е перфектно за нетрадиционна интересна баня!

Банята е най-личното помещение за всеки един човек, затова трябва да се погрижим тя наистина да бъде олицетворение на комфорт. В банята прекарваме доста време, именно затова е хубаво да обърнем внимание на дизайна и декорациите.

  • Най-важното нещо, което задължително ще трябва да съобразите е дали имате вода и канализация. И ако не  - как да ги свържете. В това отношение ще ви се наложи да направите и допълнителна инвестиция, в случай че ви се наложи да прекарате ВиК инсталация до помещението.
  • Ако искате да поемете предизвикателството да имате нестандартна баня, елегантният дизайн на тавана, ще ви го осигури.
  • Скосеният покрив несъмнено ще придаде различна атмосфера в помещението, а правилната организация на мивката, ваната, тоалетната чиния и всички декорации ще направят мястото да изглежда по-просторно и уютно.
  • Не се страхувайте да експериментирате, банята на тавана е чудесна възможност да освежите дома си!

Вижте още: 6 мансарди, превърнати в пленително красиви спални помещения


Симпатичен дрешник – за да складирате прилежно!

Таванът не е предназначен да бъде мрачно, мръсно и потискащо пространство, а любима и интересна стая за всички у дома. Една чудесна идея е да го превърнете в уникален дрешник. Мечтата на всяка жена не е ли именно да разполага със собствен огромен дрешник, в който да складира прилежно дрехите и обувките на членовете на семейството? Благодарение на подходящо обзавеждане, правилна подредба и интересна декорация, стаята може да се превърне в истинско бижу.


Чудесен малък офис на тавана!

Имате ли таван у дома? Ако отговорът ви е положителен, то вие сте наистина голям късметлия. Имате възможността да го декорирате по ваш вкус и да създадете една уникална стая, която да ви радва, а защо не и да ви бъде от полза. Изберете в какво да преобразите безличното таванско помещение според вашите лични нужди и занимания.

  • Една чудесна идея е превръщането му в офис.
  • Представете си, че имате едно уютно и свежо помещение с красиво бюро, удобен стол и етажерки, в което можете да намерите уединение и спокойствие и да вършите много от ангажиментите и задълженията си. Прекрасно, нали?

Мансардите и малките помещения често са пренебрегвани и смятани за скучни и безлични. Но липсата на място не означава липса на вкус и стил. Таванът много лесно може да се преобрази в невероятна малка стая, която да бъде използвана за различни дейности. Ако сте решили да използвате всеки сантиметър от мансардата си и да я превърнете в удивителен кът, можете да се свържете с професионалистите, регистрирани в нашия сайт, за да ви помогнат да осъществите желанията си. Още сега имате възможността напълно безплатно да заявите проект. В отговор ще получите оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта