Тераса на таванска стая — 55 фото идеи за открити тераси

Така че, какви са основните предимства, ние ще получим?

  • Тераса ще дава възможност за най-ефективно използване на пространство таван, и при минимални инвестиции да направи дадено помещение комфортно и удобно.
  • Придава интересен вид на фасадата дори най-скучному и на обикновения къща. Плюс към всичко на тази допълнение можем да се адаптира под различно функционално предназначение.
  • Създаване на терасата можете не само при изграждането на дома, но и изпълни реконструкция на вече съществуващите съоръжения.
  • Терасата е разрешено да се монтира в скатни покриви от всякакъв тип.

Ние ви представяме си пример за декорация на вашия дом, при което не се изисква огромни инвестиции. Неговото приложение е достъпно дори за малки площи перестраиваемого таванско помещение. По време на четене на статията ще удостоверитесь себе си, че преработка на покрива на къщата е минимална.

Смисълът на идеята е много проста: във вътрешността на тавана има места с височина по-малко от 1,2 м На данни места да водят нормален поминък просто не е възможно, точно на тези места сме и се разположи под тераса. Освен това, прилагането на тази добавка е приложимо всъщност за всеки сгради с два или четырехскатную покрива. Тази усъвършенстване прилага за жилищно и вилно помещения.

Тераса на тавана

Монтирани тераса на няколко етапа:

1. Тераса разчита само на носещата стена и е почти изравнена с нея. Този вариант трябва да се прилага при покатистых самолети на покрива. Разположена на покрива на постройка ще се окаже дълбока и дълга. Тераса отлична ще съживи външен вид на сградата и ще добави пикантност. Допълнение монтира в централна и ъгловите части на сградата. Тя може да достигне големи размери за сметка на негодни за жилища, парцели таванско помещение.

2. Терасата частично се монтира на тавана и е добър отпътуване за стената. Външната част на рамката се закрепва към носещата стена и има опора под формата на две колони. Този вариант е приложим за покриви със стръмни наклони. Най-правилното ще бъде поставянето на терасата над главния вход на сградата, при това на верандата се окаже достатъчно широк и веднага ще има покрив. За да се сведе пренареждане на покрива до минимум като цяло, можете да прикачите тераса към къщата с помощта на по-голям брой точки.

Това е интересно  Беседка от дървен материал — готови чертежи, снимки примери, и стъпка по стъпка инструкции

Настаняване на тавана с вградена тераса

При редизайн чердачной площад в жилищно помещение с вградена открита тераса и ще е логично да се разделят мансарду от тераси и изглед към цялата височина на помещенията. При това ние печелим в нейната светлина и ще получим допълнително уютно помещение.

При проектирането на присъединяване към терасата трябва да се помни:

  • Подът трябва да имат наклон за отвеждане на водата.
  • Вскрытые припокриващи се нуждаят от последващи хидро-пароизолация и утеплении.

Акцент върху предпочитания и ловуват на целите на терасата може да се направи:

  • Открита с добро парапет (за тези, които обичат да правите слънчеви бани).
  • Частично затворени отгоре следва покрив.
  • С отделен покрив и застекленными стени.

Преобразяване на дома при надстройка на терасата се случва пред очите ни. Всеки типичен, сива и невзрачна къща ще получи своята жар като функционална и светла фасадата. Тази идея е много по-удобен при реставрация на древни постройки не са видни на красотата на архитектурата и функционалните изкушения.

Въпреки привидната простота и примитивности дооборудования сгради тераса струва да го повери на професионалисти. Ако искате да направите ревизия на себе си-не забравяйте, проект за промяна на тавански помещения трябва да се извършва от специалисти на съответствие с нормите във връзка с промени на фасадата на сградата. При проектирането на инженер трябва да се преустрои статични натоварвания в дизайна на системата за свръзка на покрива.

Някои стропилы се съкрати, след което се прехвърлят точка на тяхната опора на специална страничното лагу. Прилагането на пристройки с колони под тяхната основа задължително е вярно, за да положат основите (с оглед на вида на почвата), с изливане не нарушават основите на самата къща. Данните от проведените отделни изпитвания се извършват отделно. Всички изменения и дооборудования в някои случаи да изискват одобрение от местен архитект.

Тераса-трансформатор —доста нестандартно, но много оригинално и функционално решение, което активно се използва в градовете на Германия. При затворени огромни наклонени фасадата на сградата се виждат само странните парапети. При отваряне на прозорци част от тавана се трансформира в лятна тераса, а отворените капаци на данни прозорци служат отличен подслон от дъжда.

Това е интересно  Перголи от метал — снимка на най-добрите конструкции, метални павилиони

Под покрив с повишена сложност на конфигурацията равномерно поставени ъглови пристройки. Дори и при огромни площи за настаняване сега му вид, изящен, лек е и е направена с вкус.

В тази сложна конфигурация покрив помещения отлично монтирани различни видове тераси: вынесенная с опора на колони (отворена) и вмонтирована в самата мансарду.

Този „Таун Хаус“ ни показва комбинацията от възможности за настаняване пристройки: merkez (вляво) и е ъглов. И двете тераси са остъклени и стават по-кратка удължаване на покрива. Едната е опора във вид на стена, а втората (дясно) е крепост във формата на красиви колони.

При реконструкцията на този член по екстериора на сградата, за да го фасадата пристроили тераса с отделен покрив и основи. Сградата се преобразуваха в основата, мансарда добавихме много места и уют, при това дизайнът му не е претърпял големи промени.

В този пример показва две нива ъглова тераса. Министърът на стъклопакет съхранени топлина, тя се превърна в уютен локализация балованным огромен поток от слънчева светлина. При тези условия в този закрито лесно да публикувате грамосткие растения боящиеся студ. Огромни плъзгащи се врати с лекота свързват лятна и зимна тераса.

Тераса пристроили не е стандарт измежду два слухови прозорците и поставили я на друга страна на фасадата. Това поставяне може да се прилага и при четырехскатной повърхността на покрива. Постройка е ограден от помещенията на стената на която има прозорец и вратата на балкона.След извършена промяна сградата е престанало да бъде незначително и едноетажно.

Във всички разгледани по-горе изброени видове настаняване тераси лаконичней самостоятелни стъклени прозорци по цялата височина на помещенията. Като следствие, помещението придобива отлична слънчева светлина и вероятността въплъщават в себе си множество възможности за вътрешно оформление.

Ограничения за настаняването и броя на тераси не съществува, те вграждат в ъглови и централни части на помещения (използва се при дълги постройках). Под един покрив е позволено да поставите множество тераси едновременно, и като стил на различен вид. Основната задача-да не нарушават архитектурния стил на дома си, да създаде мансарду в единна хармония с него.

Това е интересно  Беседки от дърво — снимка преглед на летни и градински бесдок

Съвети проектант

В предлаганите от нас видове тераса закрепени помежду слухови прозорци (възстановяване на съществуващи сгради). При това решение на фасадата на дома си за по-грациозен, много по-лесно разработване на преразпределение на статични сили от обрязаните гредите.

Страничното част (служи като опора за отрязани греди) направиха окончания на гредата слухови прозорци. При по-големи протяженностях тераси напречната греда подлежи на увеличаване.

Специално внимание следва да се обърне на пода. Го определят като се позовава на съществуващите припокриване. Распечатанная основата изисква налагане на паро-гидроизоляци и изолация. Задължително трябва да се създаде склонни равнина (не по-малко от 2 см/м) в посока на улиците: при бетонировании се използва специална бетонна настилки върху циментови основи; ако подови настилки-определят миг е под наклон, на тях прикрепен черновую дъска.

По карнизу тераси придават отлив. След проверка на ъгъла на наклона на наплавляют хидроизолации. Хидроизолация се поставя припокриване на стената тераси (10 — 15 см), за да се избегне подмокания. След всички посочени по-горе операции започват полагане пол: дъска, теракот или балатум. Използва издръжливи материали за подово покритие, в случай на избор на дърво-да го третират с антисептик. На борда при дощатом пода са с разлика от 3-5 мм.

Конфигурация и материал парапет се разглежда с оглед на стила на сградата. При създаването на парапети трябва да се вземе предвид, че вертикалната част на по-безопасни хоризонтални. За по-голяма сигурност се определя ударостойкое стъкло от вътрешната страна на оградата.

Най-ергономично решение за излизане на терасата ще плъзгащи се врати, тъй като те не се нуждаят от места за откриване.

Ако вашият дом може да инсталирате голяма тераса, тогава при инсталиране на енергоспестяващи прозорци и профили могат да се реализират мечтата на много хора — зимна градина на покрива.

Всички вышеописанное може да се прилага както при реставрация на съществуващите у дома, така и при ново строителство.

Какво би тази статия не е под съмнение-прочетете внимателно инструкциите, поместени в статията на снимка на терасата на тавана вече готови проекти, които са професионалисти.

Снимка на терасата на тавана

You May Also Like

Avatar

About the Author: Георги Иванов

Завършва магистратура в Лесотехнически университет (ЛТУ), София. Познания в областта на ботаниката и хортикултурата, включително разбиране на растителните видове, техниките за поддръжка на растенията и тяхното разположение в градината. Способност да работи с различни материали и елементи, като камъни, дървета, цветя, вода и други, за да създава разнообразни и интересни дизайни. Проектиране на градини и паркове, изготвяне на чертежи и 3D визуализации, работа с програми за дизайн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *